The Questions

Vragen zullen altijd blijven bestaan..

Projecten en activiteiten

Projecten en activiteiten in het verleden

Met the Questions de wereld rond en Misa Criolla. Zomaar wat projecten uit een verder verleden.

VIG The Questions is enkele jaren geleden de initiatiefnemer geweest tot een Euregio-korentreffen, afwisselend te organiseren door een koor uit Nederland, een koor uit België en een koor uit Duitsland. De inzet: een avondvullend concert met Euregionale uitstraling, met als uitgangspunt SAMEN MUZIEK MAKEN.

In juni 2010 vond in het Asta-theater aan de markt in Beek het eerste Euregio- concert plaats; met medewerking van VIG The Questions, The New Sound (België) en Beilage extra (Duitsland). Een spetterend muziekspektakel met een boeiend, afwisselend programma, dat ongeveer twee uur duurde, en met na afloop – onder het genot van een drankje - tijd voor verbroedering in het café van het Asta-theater.

In november 2011 vond in Hamont (België) het tweede Euregio-koortreffen plaats, georganiseerd door het plaatselijke koor The New Sound, met medewerking van VIG The Questions, samen met het vernieuwde combo. Een mooi en afwisselend concert met als thema VERLEDEN, HEDEN, TOEKOMST. Ook nu was er na afloop van het concert tijd voor een gezellige nazit.

Op zaterdag, 6 oktober 2012 trad VIG The Questions in het Asta-theater op, samen met zanggroep E-motion uit Elsloo en de Artamuse Big Band uit Sittard-Geleen. Het thema van het concert was REIZEN. Het swingende concert was een groot succes en leverde veel positieve reacties op.

Op zaterdag 15 maart 2014 vond in het Asta-theater in Beek het concert “S(pr)ING” plaats. De organisatie was in handen van VIG The Questions. Met liedjes als “With or without you” en “May it be” bezorgden VIG The Questions en Per Cantare uit Schinnen, beide onder de enthousiaste leiding van dirigent Ger Snackers, het publiek een sfeervolle muzikale douche. Vooral de afwisseling en het enthousiasme maakten het concert tot een stemmig geheel. De finale, gezongen door VIG The Questions en Per Cantare samen, was een medley uit “Mama Mia”, met het swingende “A brand new day” als een echte uitsmijter. Tussen de optredens van beide koren demonstreerden twee groepen van Dansgroep Rick Schmitz onder muzikale begeleiding met veel enthousiasme waartoe de jeugd en jonge jeugd door oefening en discipline al in staat is.

In december 2015 hebben we met succes een tweetal Kerstconcerten verzorgd, met deels nieuw repertoire; in de kerk in Neerbeek en in St. Odilia in Geleen. In juni 2016 hebben we in Vijverdal in Maastricht gespeeld, in oktober 2016 een optreden in de Toeristenkerk in Gulpen en in december 2016 kerstkoncerten in Beek en Valkenburg.

En in 2017 oa in het Elsmuseum in Beek.

En de toekomst?

Op 22 december 2017 gaan we optreden in de Makado in Beek.

En op 23 december 2017 treden we op bij de Kerstman in Beek.

Kijk eens op de Kalender!!